На 89-годишна възраст почина продуцентът Фред Рус, предаде Screen Daily.Той е носител на Оскар

...
На 89-годишна възраст почина продуцентът Фред Рус, предаде Screen Daily.Той е носител на Оскар
Коментари Харесай

Почина продуцентът на филма Кръстникът“

На 89-годишна възраст умря продуцентът Фред Рус, съобщи Screen Daily.

Той е носител на Оскар за филмите „ Кръстникът “ II и „ Кръстникът “ III, както и доста други забележителни филми.

Рус работи дълги години с режисьора Франсис Форд Копола. Заедно основават още един от шедьоврите в киното - „ Апокалипсис в този момент “, в който взе участие Марлон Брандо, „ Разговорът “ и The Cotton Club.

Съвсем неотдавна Рус беше изпълнителен продуцент на „ Мегалополис “ на Копола, чиято премиера бе тази седмица на фестивала в Кан.



Роден в Санта Моника, Рус стартира филмовата си кариера в отдела за поща в организацията за гении MCA. Той става сътрудник и по-късно оставя своя отпечатък като кастинг шеф на филми, в това число Five Easy Pieces, American Graffiti и истинския The Godfather. Като кастинг шеф, той стартира кариерите на звезди като Джак Никълсън, Даян Кийтън, Никълъс Кейдж и Том Круз. 

Рус работи и с членове на фамилията на Копола, като е изпълнителен продуцент на Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse на Елинор Копола и на филми на София Копола, в това число Изгубени в превода, Някъде и Присила. 

През 1988 година Рус получава премията за изцяло творчество от Американското кастинг общество, а през 2004 година получава сребърния медальон на филмовия фестивал в Телурайд за достиженията си във филмовата промишленост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР